شرایط محیطی : از آنجا که پس از کاشت درختان شما توانایی تغییر محیط باغ را ندارید ، بنابراین باید در انتخاب خود دقت بسیاری نمایید .

دما : درختان میوه برای رشد مناسب خود به دامنه گرمایی ویژه ای نیاز دارند و همچنین مقاومت گیاهان مختلف در برابر سرما و گرما متفاوت است . از سویی دیگر کیفیت و کمیت میوه تا حدودی تحت تاثیر دما قرار می گیرد . نکته مهم این است که درختان میوه باید در طول زمستان تعداد مشخصی ساعت دمای زیر 7 درجه سانتیگراد را داشته باشند تا شکوفه های آنها شروع به رشد نمایند . در صورت عدم دریافت سرمای کافی رکود شکوفه ها برطرف نشده و در نتیجه گل و میوه ای نخواهیم داشت . البته سرمازدگی بهاره را نیز نباید فراموش کرد چرا که برخی مناطق سرمای دیررس بهاره دارند و این مناطق برای کاشت درختان حساس مناسب نیستند . به علاوه در احداث باغ بایستی به اختلاف دمای سب و روز و همچنین وجود عواملی مانند تگرگ که آسیب جدی به برگ و گل درختان وارد می کند نیز دقت نمود .

نور : نور عامل فتوسنتز ( غذاسازی ) در گیاهان می باشد ، و داشتن نور مناسب و کافی سبب افزایش کیفیت و کمیت میوه می گردد . استفاده از نور مصنوعی در سطح باغ غیرممکن است ولی با یک هرس مناسب می توان نور را به تمام نقاط یک درخت هدایت کرد . از طرفی نور بر روی رنگ برخی میوه ها مانند سیب قرمز تاثیر زیادی دارد و کاشت درخت سیب قرمز در مناطقی که پاییزی ابری دارند اشتباه می باشد و در عوض بهتر است در این مناطق سیب های زرد و سبز کاشته شوند .

موقیعیت مکانی احداث باغ : هر محل از لحاظ عرض جغرافیایی ، ارتفاع از سطح دریا ، شیب زمین و ... ، ویژگی های منحصر به فرد خود را دارد . مثلا هرچه عرض جغرافیایی بیشتر باشد نور خورشید زاویه کمتری دارد و میزان نور و دمای محیط کمتر است . افزایش ارتفاع هم باعث کاهش دما می گردد . موقیعت نیمکره شمالی (ایران ) سبب شده تا شیب های جنوبی گرمتر باشند . یعنی در بهار زودتر گرم شده و در تابستان گرم و خشک هستند و به علاوه در پاییز هم دیرتر سرد می شوند . در این مناطق خطر سرمازدگی زمستان کمتر و خطر سرمازدگی بهاره بیشتر است . در شیب های جنوبی فصل رشد طولانی تری هم داریم .

نکته : برای جلوگیری از سرمازدگی بهاره درختان مقاوم به سرمازدگی را در کف دره ها و شیب ها کاشته و درختان حساس به سرمازدگی را در دامنه های کشت کنید ( هوای سرد به دلیل سنگینی به سمت پایین می رود )

خاک : خاک محل احداث باغ اگر عمق کافی ، زهکشی خوب ، PH ( اسیدیته ) مناسبی داشته باشد ، می توان انتظار بهترین محصول را داشت . البته بایستی مد نظر داشت که خاک های سبک ( شنی ) رطوبت کمتری در خود نگه داشته ، در بهار زودتر گرم می شوند و در پاییز دیرتر سرد می گردند . از نکته های مهمی که در رابطه با خاک محل احداث باغ بایستی به آن توجه داشت سطح آب زیر زمینی است ، چرا که بالا بودن سطح آب زیر زمینی جلوی تهویه خاک را گرفته و سبب خفگی در ریشه های درخت می گردد . البته با زهکشی می توان این نقص را برطرف کرد ولی هزینه آن بالاست . دیگر عامل مهم شوری خاک است . شوری خاک را با آبیاری به وسیله آب شیرین و زهکشی می توان برطرف کرد ، اما هزینه های آن بسیار بالا بوده و فقط در مواقع ضروری این کار انجام می گردد .

آب : در حقیقت آب نقش حیاتی در احداث یک باغ دارد . در یک برنامه احداث باغ میزان آب ، منبع آب ( چشمه ، چاه ، قنات ، رودخانه ) و کیفیت آب ( شوری آب و درجه Ec آن ) بسیار مهم است . البته برای کشت های دیم ( انگور ، پسته ، انجیر ، بادام ) نیاز به آبیاری کمتر دیده می شود و اهمیت آن کمتر می باشد ولی در صورت کشت دیم بارش های سالیانه ( مقدار و زمان بارش ) بسیار مهم است .

نکته : در یک خاک شور می توان باغ احداث نمود ولی با آب شور نمی توان درختان را آبیاری نمود . چرا که علاوه بر آسیب رسانیدن به درخت ، زمین ما را هم خراب می کند .

نکته : برای اطلاع از چگونگی به دست آوردن اطلاعات فوق در رابطه با زمین خود می توانید به جهاد کشاورزی و یا تعاون روستایی و ... مراجعه نمایید .

به دست آوردن دمای محیط : با مراجعه به اداره هواشناسی محل خود می توانید دمای محل ، تعداد روزهای آفتابی ( نور ) ، بارش های آسمانی ( مقدار و زمان بارش ) را در ده سال اخیر به دست آورید .

کسب اطلاع از وضعیت آب و خاک : با مراجعه به یک آزمایشگاه آب و خاک می توانید اطلاعات ارزشمند و بسیار فراتر از شوری و PH در مورد خاک و آب خود به دست آورید .